Jurista especialitzat en la defensa dels drets humans i procedent del teixit comunitari, va impulsar l’Oficina de Transparència i Bones Pràctiques de l’Ajuntament de Barcelona

Entrevista realitzada el 18 de febrer 2021

Marc Serra Solé és actualment regidor de Drets de Ciutadania i Participació de l’Ajuntament de  Barcelona i regidor del districte de Sants Montjuïc. Jurista i sociòleg, va treballar durant el mandat 2015-2019 com a assessor de la tercera tinència d’alcaldia en l’Àrea  de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència des d’on va ser un dels impulsors de la nova Oficina per la No Discriminació i un dels responsables de  les polítiques d’empadronament actiu i del Document de Veïnatge per evitar l’expulsió i l’internament de les persones immigrades en situació irregular.  

Ha estat coordinador de l’estratègia de l’acusació popular en la causa per les càrregues policials de l’1 d’octubre en la que l’Ajuntament de Barcelona està personat. 

Prèviament va formar part de la plataforma «Tanquem els CIE» i va col·laborar amb diverses entitats  de defensa dels drets humans de la ciutat. Ha codirigit el documental “Tarajal:  desmuntant la impunitat a la frontera sud”.