Periodista i sindicalista al Brasil, ha posicionat les dones i les persones no europees en l’organització i articulació del sector a escala internacional

Entrevista realitzada el 16 de febrer del 2021

Beth Costa és periodista amb 35 anys de trajectòria a la televisió, com a editora internacional de notícies. Va començar la seva carrera a TV Cultura de São Paulo. A Rio de Janeiro, ha treballat a TV Band, SBT, TV Manchete i TV Globo. 

Amb una àmplia experiència sindical, va ser presidenta del Sindicat de Periodistes de Rio de Janeiro i de la Federació Nacional de Periodistes del Brasil (FENAJ), membre del Comitè Executiu de la Federació Internacional de Periodistes (FIJ/FIP), de la qual va ser secretària general entre 2011 i 2015. També ha estat coordinadora de gènere a la Federació de Periodistes d’Amèrica Llatina i el Carib (FEPALC).

Ha obert camins, ja que ha estat la primera dona presidenta de la FENAJ, com també la primera dona secretaria general de la FIP, on, a més, ha estat també la primera persona no europea a ocupar aquest càrrec.

Avui és secretària general de la Federació Nacional de Periodistes del Brasil (FENAJ), coordinadora general del Fòrum Nacional per a la Democratització de la Comunicació (FNDC) i membre del Consell Nacional de Drets Humans.

*Enllaç al relatori de 2019 de violències sobre periodistes de la FENAJ del qual parla Costa