Politòleg especialista en mitjans de comunicació, defensa el rol dels organismes de regulació i la renovació i millora del sector públic

Entrevista realitzada el 3 de febrer del 2021

Joan Botella és doctor en Dret i catedràtic de Ciència Política a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). 

Va ser membre del Consell Audiovisual de Catalunya entre el 1997 i el 2006, on va ser responsable de pluralisme informatiu i de relacions internacionals. Això el va portar a ser membre del comitè directiu de la EPRA (European Platform of Regulatory Authorities), de la qual va ser escollit president entre 2005 i 2007. Va participar en la proposta que Podemos va presentar al govern del PSOE el 2010, de creació d’un organisme audiovisual estatal, que no es va dur a terme. 

Ha tingut diverses responsabilitats a la universitat, entre les quals degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB. Ha estat docent a les facultats de Dret, Ciències Econòmiques, Comunicació i Ciències Polítiques i Sociologia, i ha estat convidat a ensenyar a diverses universitats espanyoles i estrangeres.

Ha publicat una vintena de llibres i uns trenta articles acadèmics. Col·labora de forma puntual en diversos mitjans periodístics, així com fa intervencions en ràdio i televisió sobre temes de la seva especialitat.