Expert amb més de trenta anys de trajectòria en litigi i assessorament en dret de la comunicació, accés a la informació i llibertat d’expressió i drets humans

Entrevista realitzada el 10 de febrer del 2021

Damián Loreti és advocat per la Universitat de Buenos Aires (UBA) i doctor en Ciències de la Informació pel Departament de Dret Constitucional de la Universitat Complutense de Madrid.

Va ser impulsor de la Ley de Servicios de Comunicación Audiovisual a l’Argentina, la coneguda com Ley de Medios. És vicepresident del Board Internacional de l’Associació Mundial de Ràdios Comunitàries (AMARC) i secretari de la Comissió Directiva del Centre d’Estudis Legals i Socials des de 2012.

Ha tingut un rol jurídic clau en múltiples causes davant del Sistema Interamericà de Drets Humans, tant front la Comissió IDH com a la Cort IDH, en diferents rols. Ha assessorat i defensat organitzacions nacionals i internacionals de sindicats de treballadors dels mitjans de comunicació, així com de mitjans de comunicació alternatius i comunitaris en diferents fòrums i jurisdiccions tant a nivell nacional, com regional i global. 

Ensenya dret a la informació i llibertat d’expressió des del 1988 en carreres universitàries de grau i postgrau. Entre el 1999 i el 2012 va tenir al seu càrrec la Càtedra Lliure UNESCO de llibertat d’expressió per a Amèrica Llatina.

És professor titular plenari en dret a la informació a la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de Buenos Aires, on va ser director de la carrera de Ciències de la Comunicació (2002-2006) i vicedegà (2006-2010), i dirigeix ​​el Mestratge en Estudis Interdisciplinaris en Serveis de Comunicació Audiovisual a la mateixa UBA.