Líder sindical capdavantera al Regne Unit, alerta davant els retrocessos i mancances respecte la protecció del dret a la informació

Entrevista realitzada el 15 de febrer de 2021

Michelle Stanistreet és la secretària general elegida del Sindicat Nacional de Periodistes del Regne Unit i Irlanda (National Union of Journalists, NUJ). Va treballar durant 10 anys al diari Sunday Express com a articulista i editora de llibres. Va ser delegada sindical del NUJ a l’Express Newspapers, així com la representant nacional de diaris i agències al Comitè Executiu Nacional del NUJ.

Al 2006 va ser elegida vicepresidenta del NUJ i el 2007-8 va exercir un any de presidenta del sindicat. Va esdevenir la primera dona de la història del NUJ a ser elegida vicesecretària general el 2008 i secretària general l’abril de 2011 -va ser reelegida el 2016.

El NUJ va tenir un paper fonamental en la regulació dels mitjans a través de la Royal Chart impulsada per la Comissió  Levesson arran de l’escàndol de l’espionatge dels mitjans del grup Murdoch a diverses personalitats britàniques; així com també en la defensa de Julian Assange en el judici per la seva extradició als Estats Units.