Educomunicadora especialitzada en comunicació comunitària i creació audiovisual participativa, defensa l’apoderament ciutadà com a puntal del dret a la informació

Entrevista realitzada l’11 de febrer de 2021  

Es defineix com experiodista i educomunicadora. Llicenciada en Ciències de la Informació i Màster en Comunicació i Educació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va doctorar-se per la Universitat de Santiago de Compostela (USC) amb la tesi La confluència entre educomunicació i comunicació comunitària a les pràctiques de creació audiovisual participativa. És investigadora del CIDACOM. Cidadanía e Comunicación de la USC i integrant de la xarxa REAL_CODE (Red Europa América Latina de Comunicación y Desarrollo). 

Coneix a fons moltes experiències de comunicació comunitària i educomunicació i té una llarga trajectòria en el diagnòstic participatiu, la detecció de necessitats per part de la comunitat i la dinamització de processos.  Treballa les habilitats comunicatives, d’interacció i facilitació amb tot tipus d’edats i grups comunitaris: infants, adolescents i joves, dones, gent gran, col·lectius veïnals, etc.

És  cofundadora de Teleduca. Educació i Comunicació SCP on porta vint-i-cinc anys coordinant i realitzant projectes educomunicatius de dinamització comunitària i processos de creació audiovisual participativa, i des d’on col·labora amb Artibarri. Comunitats Creatives per a la Transformació Social, La Veïnal TV, televisió comunitària de Barcelona,  i el Community Media Forum Europe (CMFE).

Com a formadora, té experiència amb les metodologies cooperatives i col·laboratives, l’aprendre fent i l’aprenentatge vivencial en situacions socioeducatives molt diverses, utilitzant la comunicació/educació amb múltiples llenguatges i suports.

Entre 2016-19 fou professora especialista en Educomunicació del Màster Professional en Comunicació de la UNEMI (Equador) i va cocoordinar el Seminari d’Educomunicació Glocal. Entre 2005 i 2013 va exercir de professora de documental i comunicació audiovisual a l’Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona.