Periodista independent, expert en cobertura de conflictes armats, coneix els perills que assetgen els i les periodistes arreu del món

Entrevista realitzada el 4 de febrer del 2021

Des que el 1984 va llicenciar-se en la branca de Periodisme de la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Autònoma de Barcelona, Gervasio Sánchez ha treballat com a periodista independent per a diversos diaris i revistes i s’ha especialitzat en conflictes armats. 

Entre el 1984 i el 1992 va cobrir la major part dels conflictes armats a Amèrica Llatina.  Manté estreta relació amb el diari Heraldo de Aragón, en el qual ha treballat com enviat especial, tant a la guerra del Golf com a diversos conflictes armats a l’antiga Iugoslàvia, Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina. També col·labora amb Cadena Ser i el servei espanyol de la BBC.

Autor de diversos llibres d’investigació periodística, ha rebut més de trenta premis i guardons per la seva tasca fotogràfica i periodística en la cobertura de conflictes, entre els quals, el 2011 el Premi Internacional de Periodisme Julio Anguita Parrado que atorga el Sindicat de Periodistes d’Andalusia (SPA).

És membre de la Junta Executiva de Reporters Sense Fronteres i des del 2001 dirigeix el Seminari de Fotografia i Periodisme que organitza la Fundación Santa María de Albarracín.