Des de l’1 de gener de 2009 l’SPC, a través de la FeSP, és membre de ple dret de la Federació Internacional de Periodistes (FIP), que exerceix la representació efectiva dels professionals de la informació en la defensa dels seus drets.

  • La FIP promou accions internacionals en defensa de la llibertat de premsa i la justícia social, amb el suport ferm, lliure i independent dels sindicats de periodistes.
  • La FIP s’oposa a tot tipus de discriminacions i condemna l’ús dels mitjans de comunicació com a propaganda o per promoure els conflictes i la intolerància.
  • La FIP creu en la llibertat d’expressió política i cultural i defensa l’acció sindical i altres drets humans elementals.
  • La FIP dóna suport als periodistes i als seus sindicats, quan lluiten pels seus drets professionals i sectorials, i ha creat el Fons de Seguretat Internacional que proveeix ajuda humanitària per als periodistes que ho necessiten.
  • La política de la FIP es decideix en els seus congressos, que se celebren cada tres anys, i el seu treball estable es fa mitjançant un Secretariat, que té la seu a Brussel·les, sota la direcció del Comitè Executiu elegit en Congrés.

La FIP és l'organització de periodistes més gran del món, i representa uns 600.00 professionals de més de 120 països

Carta Ètica Mundial per a Periodistes

Carta Ètica Mundial per a Periodistes

La Carta Ètica Mundial per a Periodistes de la FIP va ser adoptada en el 30è Congrés Mundial de la FIP a Tunísia el 12 de juny de 2019. Completa la Declaració de Principis de la FIP sobre la Conducta dels Periodistes (1954), coneguda com la “Declaració de Bordeus”.

El Carnet Internacional de Premsa de la FIP al teu sindicat

En la seva activitat, els periodistes necessiten una acreditació que es pugui reconèixer amb rapidesa. El Carnet Internacional de Premsa de la FIP compleix aquesta necessitat pel seu reconeixement a tot el món i per ser l’únic adoptat per grups nacionals de periodistes en més de 120 països.

Fa 60 anys que el Carnet de la FIP s’ha convertit en l’acreditació professional de més prestigi mundial. Amb el Carnet de Premsa de la FIP es pot comptar amb la xarxa de la FIP per rebre ajuda.

Els periodistes que viatgen a zones de conflicte certifiquen els beneficis obtinguts amb el Carnet de Premsa de la FIP. Ha ajudat a molts periodistes a sortir de situacions difícils davant de soldats, policies o funcionaris. Obre la porta en trobades oficials. Els seus titulars tenen avantatges pel seu reconeixement oficial per part de la Unió Europea i de les agències de Nacions Unides.

El Carnet de Premsa de la FIP ajuda, en molts països, als periodistes a aconseguir el seu accés a diferents mitjans i esdeveniments. Això no sempre està garantit, però el Carnet ofereix als periodistes més possibilitats que altres acreditacions internacionals.

La FIP dóna suport als titulars del seu carnet de premsa, incloent l’accés al treball de l’International News Safety Institute, que lluita a tot el món per la seguretat dels periodistes. També a la xarxa IFEX, una coalició de grups de periodistes i per la llibertat de premsa, que observa l’estat de la llibertat de premsa arreu del món.

Tots els titulars del carnet tenen accés als butlletins periòdics de la FIP i l’actualització del seu calendari d’accions en defensa dels periodistes.

El Carnet Internacional de Premsa de la FIP, que és vàlid durant dos anys, el pots aconseguir a través del SPC i de la resta de sindicats de la FeSP al preu de 68 €

Afilia-t’hi

Contacte